Algemeen

Een belastingconsulent inhuren

Fiscalist

Een belastingadviseur is vooral nuttig voor accountantskantoren, accountantskantoren, bedrijven voor beleggingsbeheer of bedrijven die in het buitenland actief zijn. Aangezien de bovengenoemde specialisten zich met directe belastingzaken kunnen bezighouden, zullen veel bedrijven meerdere accountants in dienst nemen. Een recente wet verplicht immers elke onderneming een “boekhouder” in dienst te nemen, zodat er altijd maar één boekhouder is om uit te kiezen.

Het is ook belangrijk een belastingadviseur te kiezen die zich bezighoudt met de belastingheffing op buitenlandse ondernemingen. Wanneer een bedrijf een buitenlandse dochteronderneming heeft, zal het verantwoordelijk zijn voor de belastingaangelegenheden van de dochteronderneming. Door een ervaren belastingadviseur met kennis van zaken in te schakelen, kan het Nederlandse belastingstelsel bescherming bieden tegen deze belastingen. Maar als de belasting wordt kwijtgescholden, dan kan het Nederlandse bedrijfsleven daar ook veel profijt van hebben!

Het inhuren van een gekwalificeerde belastingadviseur kan u in de toekomst dus heel wat besparingen opleveren. Het lezen van referenties van accountants, het vergelijken van de aangeboden diensten, het bekijken van websites en blogs, of het zoeken op internet kan u een goede selectie opleveren. Het is echter altijd het beste om een paar accountants te raadplegen voordat u een grote sprong waagt. Beslis of u een accountant nodig hebt die zich alleen richt op belastingzaken of een accountant die ook een breder scala aan zaken behandelt, zoals zakelijke, juridische, trust- en financiële planning.

De belangrijkste overweging bij het inhuren van belastingadviseurs is om er een te vinden met een goede achtergrond. Als de belastingconsulent wordt aanbevolen door een vriend, dan is dat een pluspunt, maar de consulent moet eerder ervaring hebben opgedaan als belastingconsulent.

Een groot aantal accountants biedt een gratis eerste consult aan. Dit aanbod zal voordelig blijken voor zakenlieden en degenen die op zoek zijn naar een team bestaande uit verschillende professionals in te huren. De meeste accountants vragen een vergoeding nadat u goed op de hoogte bent van hun mogelijkheden om bepaalde diensten te leveren en er zeker van bent dat de gekozen belastingadviseur de doelstellingen van de onderneming ondersteunt.

Een voordeel dat het inhuren van belastingconsulenten van buiten het land u biedt, is meer zekerheid. Dit geldt alleen voor degenen die onafhankelijk werken en niet de bescherming van de belastingwetten van een heel land verkiezen. Aangezien belastingconsulenten niet verplicht zijn voor iemand te werken, hebben zij geen “eigendom” van uw bedrijf, zodat zij geen beslag kunnen leggen op het geld van uw klanten of werknemers, of erger nog, dat van u kunnen stelen. Hoewel het nuttig is om in het buitenland te werken, zal het inschakelen van een betrouwbare belastingconsulent u meer zekerheid bieden en is het een veiliger onderneming om op te vertrouwen.

Het inhuren van een belastingconsulent is geen overbodige beslissing en ook geen gemakkelijke taak. Terwijl er sommige adviesdiensten zijn waarvan de diensten van hoge kwaliteit zijn, zijn er ook die niet aan de eisen voldoen, wat een risico vormt voor zowel bedrijven als hun accountants. Als u serieus overweegt een belastingadviesdienst in de arm te nemen, moet u er zeker van zijn dat deze een wereldwijd geografisch perspectief biedt, een goede ervaring heeft met het verlenen van belastingplanning en adviesdiensten en cliënten heeft geholpen hun belastingverplichtingen te verminderen. Op die manier kunt u er zeker van zijn dat de beslissing om een adviesdienst in de arm te nemen, voor uw onderneming de moeite waard zal blijken.

Lees meer:
Fiscaal advies
Financiele planning

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.