Algemeen

Hoe een rolstoelfiets te gebruiken

Rolstoelfiets

Wij zullen u laten zien hoe u het moet gebruiken en hoe het kan worden gebruikt op een gewone fiets:

zal het illegaal maken om in het midden van de rolstoelfiets te fietsen op de fietsstrook.

Als het nodig is om verschillende gekleurde lichten op de fiets te hebben, moeten deze zichtbaar zijn. Als een kruispunt geschilderde lijnen heeft, moeten de fietser en de fietsen op een afstand van 600 mm geschilderde witte lijnen hebben, met langere gekleurde lijnen voor wegen zonder lijnen. Blauw licht op de rolstoelfiets betekent ‘afremmen’ op een kruispunt. Rood licht op de fiets betekent ‘zo veel als je kunt’. Geel licht op de fiets betekent ‘langzamer rijden’ op een kruispunt.

Referendumwijzigingen

Heb je geen stem op het verkiezingsprogramma?

Stem over veiligheid, politie, grenzen en immigratie op de conferentie van afgevaardigden van de Overeenkomst inzake aanpassingswateren in Brussel op 22 en 23 november. Informatie in het Engels is hier beschikbaar.

Als u inwoner bent van het Westland, de EU-landen, Zwitserland, IJsland, Liechtenstein, Liechtenstein of Liechtenstein, kunt u nu een verblijfsvergunning aanvragen.

Deze aanvraag is gebaseerd op uw nationaliteit. Als u niet uit een land van de Europese Unie komt en bijvoorbeeld uit Luxemburg, zal uw vergunning gebaseerd zijn op wat u toebehoort.

Als u een verblijfsvergunning krijgt, hebt u volledige vrijheid van verkeer binnen het Schengengebied.

EU-burgers en ingezetenen van Alaska (met uitzondering van personen uit Belarus, Rusland en Oekraïne) krijgen een verblijfsvergunning voor een periode van 10 tot 16 maanden, en burgers uit derde landen, Finnen, Letten en Litouwers krijgen een verblijfsvergunning voor een periode van 18 maanden.

Als u een verblijfsvergunning krijgt, mag u buiten het Schengengebied reizen zolang er geen grenscontrole is op de plaats van binnenkomst.

U kunt een verblijfsvergunning aanvragen op de website van de vertegenwoordigers van de respectieve landen.

Als u inwoner bent van het Westland, de EU-landen, Zwitserland, IJsland, Liechtenstein, Liechtenstein of Noorwegen, kunt u nu een verblijfsvergunning aanvragen. Deze aanvraag is gebaseerd op uw nationaliteit. Als u niet uit een land van de Europese Unie komt en bijvoorbeeld uit Luxemburg, wordt uw vergunning gebaseerd op wat bij u hoort. Als u een verblijfsvergunning krijgt, hebt u volledige vrijheid van verkeer binnen het Schengengebied. EU-burgers en inwoners van Alaska (met uitzondering van personen uit Wit-Rusland, Rusland en Oekraïne) krijgen een verblijfsvergunning voor een periode van 10 tot 16 maanden, en burgers uit derde landen, Finnen, Letten en Litouwers krijgen een verblijfsvergunning voor een periode van 18 maanden. Als u een verblijfsvergunning krijgt, mag u buiten het Schengengebied reizen zolang er geen grenscontrole is op de plaats van binnenkomst. U kunt een verblijfsvergunning aanvragen op de website van de vertegenwoordigers van de respectieve landen.

Lees meer:
Driewielfiets
Duofiets

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.