Algemeen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Kwaliteitsmanagement

Met de opkomst van de strategie voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) speelt de planning van het personeelsbestand een actievere en effectievere rol. Er zijn veel voordelen te behalen met MVO, maar het meest van iedereen heeft baat bij een strategische personeelsplanning.

De leider van de organisatie plant niet alleen, maar is ook in staat om oplossingen te implementeren voor de problemen waarmee zijn multifunctionele personeel te maken krijgt. Aangezien de planning van het personeelsbestand eerder wordt uitgevoerd, wanneer er een grote vraag naar personeel is, wordt door het tijdig uitvoeren van deze activiteit snelheid verzekerd en kosteneffectiviteit ingebouwd. De personeelsplanning wordt een onderdeel van de CSR-strategie van de organisatie en wordt geïntegreerd met andere managementondersteuningsprogramma’s. Met workforce planning als kader kunnen MVO-strategieën beter worden geformuleerd.

Dit hulpmiddel heeft bewezen dat en werkt dankzij het aantal voordelen dat het biedt, waaronder

Met een effectieve planning van het personeelsbestand zal de productiviteit niet voor verrassingen komen te staan. Want het soort organisatie dat u hebt gevormd, zal ervoor zorgen dat er een transversaal personeelsplan wordt opgesteld.

Als u geen plan hebt, kost het u minder tijd, geld en moeite – een strategische personeelsplanning helpt u er een te hebben. Dit zal helpen om betere en snellere beslissingen te nemen. Dit is ook een les in leiderschapskwaliteit, omdat een plan u en uw personeel leidt naar wat goed is voor de organisatie.

De toewijzing van personeel kan beter – overzicht van methodologieën, tijdschema’s, benodigde mankracht – enzovoort. Dit draagt bij tot een beter en efficiënter gebruik van de mankracht.

Als de personeelsbehoeften niet in het plan zijn opgenomen, zal dat pas gebeuren nadat de organisatie ten onder is gegaan – en dan kan het een probleem worden als het erom gaat aan de personeelsbehoeften te voldoen. Wanneer u toekomstige personeelsbehoeften hebt, kunt u er zeker van zijn dat u niet de laatste zult zijn.

Personeel voor voortdurende groei – als het personeel groeit, betekent dit dat het beter gekwalificeerd is, een betere kijk op de zaken heeft, zich mondiger voelt en een betere kijk heeft op het specifieke gebied dat het toegewezen krijgt. Dit betekent dat u beschikt over bekwaam, toegewijd, toegewijd en ook geïnformeerd personeel.

Beter communiceren met personeel en KPI afdwingen – als een doel eenmaal is gesteld, wordt het bereiken en het functioneren ervan beïnvloed door het personeel. Zo kun je het in de loop van de tijd verbeteren. Bv. afwezigheidspercentages of groeipercentages – een lijst van het personeel kan kritisch geanalyseerd worden, zodat er snel corrigerende maatregelen genomen kunnen worden. Op deze manier bent u in staat om een sterker idee van doelrealisatie te verzekeren.

De kwaliteit van het leiderschap verbeteren – de bekwaamheid van de leiders is het eerste wat de organisatie in de hand moet hebben. Of het nu gaat om effectief leiderschap of een personeelsplan, het zal de groei van de organisatie beïnvloeden. Om in staat te zijn doelen te stellen en ze te bereiken, zijn de leiders in staat hun vaardigheden te verbeteren, de leiderschapscapaciteiten worden verbeterd – hun capaciteiten worden verbeterd.

Lees meer:
Management consultant

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.