Algemeen

Wat is een defibrillator?

AED kopen

Uit onderzoek blijkt dat mensen die een hartstilstand hebben gehad, een hoger risico lopen om te overlijden. Ouderen, jonge kinderen en zuigelingen lopen ook een hoger risico. Ook vrouwen hebben een hoger risico en worden jonger. Ook overgewicht verhoogt dit risico.

Defibrillatie redt levens. Negentig procent van de hartstilstanden vindt plaats in ziekenhuizen. Tot negentig procent van de mensen die aan een hartstilstand overlijden, krijgen hun AED-apparaat nooit meer aan de praat. Ze moeten worden gerepareerd. De meeste AED’s vereisen een inwerkperiode van enkele uren voor gebruik.

Ook is de apparatuur duur. Veel mensen hebben geen ziektekostenverzekering. AED’s worden meestal beschouwd als een medisch noodimplantaat dat als medisch noodzakelijk wordt beschouwd en dus verzekerd is.

Wat is een defibrillator? Volgens de American Heart Association (AHA) is “een defibrillator een apparaat dat, wanneer het door een opgeleide leek wordt ingebracht, het hart van een patiënt kan stimuleren weer te gaan kloppen om het normale ritme te herstellen en iemand van de dood te redden”.

Hoe kan een defibrillator helpen? Met een defibrillator kan de arts de toestand van een patiënt beoordelen en vaststellen of de patiënt een hartaandoening heeft.

Kan een defibrillator mij helpen? Een defibrillator kan u helpen. Het kan u helpen een leven te redden. U kunt uw AED-apparaat laten repareren en zelfs gratis bij u thuis of bij uw familie laten staan.

Wie kan een defibrillator gebruiken? Over het algemeen kan een leek er een gebruiken. Het is niet raadzaam dat professionele therapeuten, golfers of chauffeurs er een gebruiken. Als u een defibrillatorfeestje organiseert, moet u bij uw verzekeringsmaatschappij navragen of een professional of gezinslid er een mag gebruiken.

Wat is een defibrillator? Het is een apparaat dat de bloedsomloop van een patiënt helpt. Na verloop van tijd kan het hart van de patiënt problemen krijgen en het niet meer bij kunnen houden.

Hoe kan ik een AED gebruiken? Stel jezelf de volgende vragen:

1. Kan de persoon gemakkelijk bij het apparaat?

2. Kan hij of zij het toestel gemakkelijk dragen?

3. Blijft hij of zij binnen het aanbevolen zendbereik?

4. Moet de persoon tijdens het gebruik in de buurt van het apparaat blijven of het aanraken?

5. Moet hij of zij stil blijven zitten tijdens het gebruik?

Als u op een van beide vragen “Nee” hebt geantwoord, dan heeft de persoon het apparaat waarschijnlijk niet nodig. Als u op alle vragen “Ja” hebt geantwoord, dan overweegt u de aanschaf van een AED.

Denk in elk geval aan de website van de American Heart Association (AHA). U kunt ontdekken of een defibrillator geschikt is voor u en, als u er een nodig hebt, hoeveel deze u zou kosten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.